Errezeta entzuteko:

Errezeta entzuteko:

PANTXINETA

Pantxineta hostorez eta almendra-kremaz egindako pastel moduko bat da. Postre goxoa da eta askotan zerbitzatzen da egoera berezietan.ย ย 

Pantxineta

OSAGAIAK:

Hostore-masarako:

Almendra-kremarako:

Estaldurarako:

ย  JARRAIBIDEAK: Hostoarekin prestatzea hasteko, aurreberotu labea 180ยบC-ko tenperatura batean. Gero, hostore-paketea zabaldu eta erretilu batean jarri. Almendra-krema egiteko, katilu batean almendra ehoa, azukrea, arrautzak eta gurin urtua nahastu krema homogeneoa lortu arte. Banillaren estraktua gehitu eta ondo nahastu.ย  Muntaketa egiteko ipini almendra-krema hostorezko xaflaren gainean, ertz bat libre utziz inguruan. Bigarren hostorezko xafla gainean jarri eta sardexka batekin zigilatu ertzak.

Dekoratzeko, pantxinetaren gainazala apaindu hostorezko formak eginez eta goialdean almendra laminatuak hautseztatu.ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย 

Laberatzea: Hornitu hostore-paketearen jarraibideen arabera edo urreztatuta eta egosita egon arte. Utzi pantxineta erretiluan hozten, zatitan moztu aurretik. *Aukerakoa: Hautseztatu glas azukrea pantxinetan zerbitzatu aurretik, eta azkenik, zerbitzatu zatitan moztu eta pantxineta tenperatura giroan.