ARABAKO POTXAK
OSAGAIAK:
- 500 g potxa (babarrun samurrak)
- 100 g xingar, zati txikietan ebakita
- 100 g txorizo, xerratan
- 2 baratxuri hortz, txikituta
- Ereinotz-orri 1
- Oliba-olio koilarakada 1
- Gatza eta piperbeltza nahi bezala
JARRAIBIDEAK:
- Potxak prestatzea:
Gauean zehar utzi potxak uretan, lehorrak badira; freskoak badira, garbitu ur hotzean.
Egosi potxak uretan gatzarekin samur egon arte (gutxi gorabehera 45 minutu eta ordubete artean). lehortu eta erreserbatu gerorako.
- Sofritua prestatzea:
Berotu oliba-olioa zartagin handi batean, su ertainean.
Ondoren, gehitu xingarra eta txorizoa,sukaldatu doratu harte eta zukuak askatu arte.
Eta azkenik, gehitu txikitutako baratxuri-hortzak eta sukaldatu minutu batzuk usaindu arte.
- Baterako egosketa:
Lehen lehortu ditugun potxak sofrituari gehituko dizkiogu.
Gehitu ereinotz-orria eta nahastu emeki-emeki.
Egosi su motelean 15-20 minutuz potxek zaporeak xurgatu ditzaten.
- Zaporea doitzea:
Probatu eta doitu gatza eta piperbeltza bakoitzaren gustura.ย ย ย
ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย