Errezeta entzuteko:

 

OSAGAIAK:

 

JARRAIBIDEA:

Lehenengo, kazola handi batean, berotu pare bat koilarakada oliba-olio su ertain-altuan. Gero, erantsi txahal-haragia eta emaiozu alde guztietatik. Ondoren, kendu haragia kazolatik eta gorde ezazu gerorako.

Berriro, kazola berean, gehitu olio pixka bat, beharrezkoa bada, eta jaitsi sua erdira. Hurrengo pausuan, gehitu tipula xehe xehe eginda eta piper berdeak, eta sofritu, samur egon arte. Beste minutu batzuk igaro ondoren, gehitu baratxuri-hortz txikituak eta sukaldatu.

Txahal-haragia berriro kazolan sartu. Bota edalontzia ardo beltzez eta sukaldatu su motelean alkohola lurrundu arte. Gero, gehitu txikitutako tomateak, etaΒ  gatza eta piperbeltza gehitu zure gustura. Sukaldea su motelean 1-2 orduz edo haragia samurtu eta saltsa murriztu arte. Azkenik, nahi izanez gero, hautseztatu txikitutako perrexil freskoarekin zerbitzatu aurretik.


Errezeta entzuteko:

Gazta intxaurrekin