OSAGAIAK:
- 500 g txahal-haragi zati txikitan (haragi giharra erabil dezakezu, paletila bezala)
- 2 tipula ertain, xehe-xehe eginda
- 2 piper berde, txikituta
- 2 baratxuri ale, txikituta
- 2 tomate heldu, zurituak eta xehatuak (edo birrindutako tomate lata bat)
- Baso bat ardo beltz
- Oliba-olio birjina estra
- Gatza eta piperbeltza nahi bezala
- Perrexil freskoa, pikatua (aukerakoa)
JARRAIBIDEA:
Lehenengo, kazola handi batean, berotu pare bat koilarakada oliba-olio su ertain-altuan. Gero, erantsi txahal-haragia eta emaiozu alde guztietatik. Ondoren, kendu haragia kazolatik eta gorde ezazu gerorako.
Berriro, kazola berean, gehitu olio pixka bat, beharrezkoa bada, eta jaitsi sua erdira. Hurrengo pausuan, gehitu tipula xehe xehe eginda eta piper berdeak, eta sofritu, samur egon arte. Beste minutu batzuk igaro ondoren, gehitu baratxuri-hortz txikituak eta sukaldatu.
Txahal-haragia berriro kazolan sartu. Bota edalontzia ardo beltzez eta sukaldatu su motelean alkohola lurrundu arte. Gero, gehitu txikitutako tomateak, etaย gatza eta piperbeltza gehitu zure gustura. Sukaldea su motelean 1-2 orduz edo haragia samurtu eta saltsa murriztu arte. Azkenik, nahi izanez gero, hautseztatu txikitutako perrexil freskoarekin zerbitzatu aurretik.