Errezeta entzuteko:

Marmitakoa

 

PRESTAKETA:

Hasteko, tipula juliana eran txikitu ezazu, piperra tamaina ertaineko zerrendatan, ikus daitezen, eta baratxuria txiki-txiki moztu ezazu. Osagaiak mugitzea ahalbidetzen dizun kazola handi eta zabal batean, olio pixka bat jar ezazu eta bertan, tipula, piperra eta baratxuria egin itzazu. Osagaiak biguntzen utzi itzazu.

Piper txorizeroa ur berotan jarri ezazu eta bere haragia koilara baten laguntzarekin atera ezazu. Kontserban dagoen piper txorizeroaren haragia ere erabil dezakezu, emaitza bikaina ematen duena eta erabiltzeko oso erosoa dena.Β 

Ardo zuria gehitu iezaiozu, eta alkohola lurruntzen utzi ezazu. Patatak zuritu eta ebaki itzazu, pusketek fekula gehiago aska dezaten, eta, horren ondorioz, ateratzen den salda, pixka bat gizenduko da. Patatak nahasteari erantsi itzaizkiozu, piperrauts-ganibet punta baten ondoan, eta gatz atximur eder batekin.

Sua igo eta salda, erramu hostoekin eta bi tomate koilarakadekin nahastu ezazu. Nahi izanez gero, perrexil adaxka bat jar dezakezu egosten, baina kontuz, gero kendu beharko duzu. Salda irakiten hasten denean, sua minimora jaitsiko duzu berriro. Hemendik aurrera, lapikoaren heldulekuak astinduz bakarrik mugitu ezazu. Horrela, patatak osorik mantenduko dira.

Su motelean utzi itzazu hogeita hamar bat minutuz, patatak ia desegin arte, eta denbora hori aprobetxatu ezazu hegaluze takoak errepasatzeko, zati txikitan ebakiz, eta izan ditzazketen arantzak kenduz. Hogeita hamar minutu igaro ondoren, hegaluzea kazolan gehitu ezazu, sua itzali eta zingirak hondar-beroarekin egiten utzi itzazu. Bost minutuko atsedenaren ondoren zerbitzatu dezakezu.


Errezeta entzuteko:

GΓ’teau Basque